hooikoorts natuurlijke middelen

Deze natuurlijke hulpmiddelen helpen tegen hooikoorts

Het overviel me als een winterse dag in april: totaal onverwacht en iets waar niemand op zit te wachten. Waterige ogen, kriebelhoest en ongegeneerde niesbuien. 

Hooikoorts. 

Ugh. 

Nooit gehad en daarom had ik het ook niet direct door. Iemand opperde het voorzichtig toen ik mijn klachten omschreef. Ik wuifde het onmiddellijk weg. Want ik heb namelijk geen hooikoorts.

Of toch wel?

Dat kan je blijkbaar op elk moment in je leven krijgen. Als een onuitgenodigde gast stormt ie met vieze voeten je pas gedweilde huis binnen. The nerve! 

Eerst ging ik in zwaar verzet. Gevolgd door een strijdplan, wat weer opgevolgd werd door meer verzet. Ik wilde dit net zo min als modderschoenen op mijn vloer.

hooikoorts natuurlijke middelen

Hoe pollen je het leven zuur maken

Deuren dicht, ramen dicht. Ik sloot me op. Naar buiten gaan voor de nodige boodschappen voelde als een ware exercitie. De pollen dwarrelden spottend om me heen. Als witte lopers uit Game of Thrones vielen ze me genadeloos aan. De een na de ander. Sla er een neer en hij stuift vanzelf weer op.

Op het begin kon ik me er nog wel aan overgeven. Hoe vaak krijg je de kans om schaamteloos de hele dag op de bank te hangen? Daarbij, ik ben nog niet door GoT heen, dus wat is het probleem? 

Dit duurde precies een halve dag. 

Geloof me of niet, binge watching verveelt. Zelfs mij. 

Uit armoede schakelde ik over op de zoveelste rerun van Sex and the city. Lang leve streaming diensten. Totdat niet alleen het snot, maar ook Carrie met haar drama, mijn neus uitkwam.

Van hooikoorts naar wandelkoorts

Ik was gevangen. Gevangen in mijzelf. Geen afleiding, geen plek om naar toe te gaan. Alleen ik en mijn wollige gedachten. Ik was wakker, maar kon niets. Van lockdown naar locked-in. 

Merkwaardig was mijn verlangen om te bewegen. Mijn voeten wilden wandelen. Dit was vroeger nooit een probleem. Toen kon ik dagen binnen blijven. Zou ik niet meer lui zijn sinds ik wandel? 

Mijn ontsnapping vond ik aan zee. Hier groeit geen gras en staan geen bomen. De ziltige lucht bleek een verademing voor mijn luchtwegen. Een moment van pais en vree. 

Toch wist ik een ding zeker: hier moet ik zo snel mogelijk van af.

hooikoorts natuurlijke middelen

Natuurlijke hulpmiddelen tegen hooikoorts

Gewapend met het halve schap hooikoorts-middeltjes ging ik thuis de strijd aan. Allen van natuurlijke oorsprong. Dat leek me logisch. Dat wat de natuur veroorzaakt, moet de natuur toch kunnen oplossen. Iets met weegbree dat in de buurt van brandnetels groeit. 

Blijk ik toch weer een kind van mijn moeder

Warempel, na een kleine week kon ik weer een zin afmaken zonder in iemands gezicht te niezen. Hierbij mijn lijstje met natuurlijke hulpmiddelen die mij de lente doorhelpen.

  • Hooy korrels, Jacob Hooy
  • Kwartel-ei (je kan het niet verzinnen), Orthica
  • Chaga tinctuur, uit moeders kastje
  • Anti-allegrie neusspray, Holland &Barrett
  • Propolis tinctuur + echinacea, Prosana
  • Immuniteit support, Golden Naturals
  • AltheaFleur hoestsiroop, Bloem

Wat ik in mijn onderzoek nog tegenkwam, maar niet heb gebruikt, is lokale rauwe honing, Sculleteria en medisch tapen. Heb jij nog een tip die iedereen moet weten? Deel het hieronder en maak ons blij.

4 reacties op ‘Deze natuurlijke hulpmiddelen helpen tegen hooikoorts

  1. Hooikoorts, daar kan ik over meepraten. Heb net weer nieuwe medicijnen gekregen. Ik heb ze nu 1 week. Nou ja, ik juich nog niet. Vroeger heb ik weleens brandnetel thee (losse) gebruikt tegen hooikoorts. Maar dat was in Oostenrijk. Daar is de lucht schoner, dan hier in Nederland. Groet

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s