coaching levenspad Pieterpad

Coaching op het levenspad

Het regende en regende tijdens mijn vier dagen Pieterpad, maar de wandeling van Rheeze naar Ommen was desalniettemin prachtig. Door bossen, langs boerderijen en een rondje door het mooie historische centrum van Ommen.

Doorweekt, maar eigenlijk nog steeds in goed humeur kwam ik ’s middags aan bij mijn B&B voor die nacht: de vier jaargetijden.

Een warm en vriendelijk onthaal door Brigitta maakte dat ik me direct thuis voelde. Dat de boekenkast een duplicaat van die van mijn moeder was, hielp daarbij.

Evenals de kleurige etnische kleedjes en diverse prullaria.

coaching Pieterpad de vier jaargetijden

Coaching

Een heerlijke verwarmende douche in een badkamer with a view en een kopje thee later, schoof ik bij Brigitte aan op de bank. Ik had namelijk vooraf een coachingsessie bij haar besproken.

Op de website las ik:
“Voor onze B&B gasten bied ik de mogelijkheid aan een gesprek te hebben waarbij we gedurende ongeveer 1 uur samen op weg gaan. We kijken naar jou, naar hoe jouw leven begonnen is.

De betekenis van je naam, de hobbels die je krijgt op je pad die uiteindelijk cadeautjes blijken te zijn om te groeien. “

Dat maakt nieuwsgierig. Ik ben niet bang voor een beetje spiriwiri-praat. Plus, het is weer eens wat anders na al dat wandelen.

Aan de hand van mijn voornaam en geboortedatum kan Brigitta me inzicht geven in wat ik heb meegekregen in mijn leven.

Blauwdruk

Iris, naast een bloem natuurlijk ook geaffilieerd met de regenboog, het oog en kleurenspectrum. Maar ook, zo weet Brigitte me te vertellen, de schakel tussen hemel en aarde. Aha, dat verklaart.

Een beetje systemisch werk en spirituele ervaringen tijdens het zwemmen met wilde dolfijnen kan me wel bekoren. Maar energetische leilijnen volgen en je voorouders in bomen herkennen, dat is me een brug te ver.

Hoofd in de wolken is prima, maar wel met de voetjes aan de grond.

We doorlopen de dierenriem (tweelingen), maar ook de Qi (onweer) en de Tzolkien (rode draak) kwamen voorbij.

Mijn ‘blauwdruk’ laat zien dat er veel kracht in me huist. Binnenkomen en opgemerkt worden. Met sterke communicatie connecties leggen. Een boem en een spuw vuur.

Mmm… ik vind mezelf nogal rustig. Ik weet niet of ik binnenkom met een boem. Meer met een zacht briesje als je het mij vraagt.

De rode draak kent de kwaliteit van oervertrouwen. Oplossingsgericht kunnen denken, innovatieve ideeën hebben en daadkracht tonen. Vind ik wel herkenbaar. Als ondernemer kan ik mijn draken-ei hier wel in kwijt.

Zoals altijd is er ook een schaduw zijde. Onvoldoende vertrouwen in financiële middelen hebben. Onderdrukte woede ervaren, waardoor oplossingen juist niet gezien worden.

Het draakje moet dus wel getemd worden.

Levenspad

Brigitta legt uit dat gebeurtenissen in ons leven het gevolg kunnen hebben dat je van je oorspronkelijke kwaliteiten verwijderd raakt. Je raakt van jezelf weg, om later in je leven te leren weer terug te komen naar wie je werkelijk bent.

We bespreken de hobbels, dilemma’s en keuzes in mijn leven. Als een goede coach betaamt, stelt ze veel open vragen en laat de thema’s die bovendrijven uit mij komen. Het wordt een mooi gesprek. Ik voel me bekrachtigd in mijn pad.

De metaforische verwijzing ontgaat je waarschijnlijk niet. Wandelpad, levenspad, het blijkt één pot nat.

lifecoaching levenspad pieterpad de vier jaargetijden

Elke stap die je neemt ga je ergens naar toe en met elke stap laat je iets achter.

Het levenspad kent vele kronkels, zijsporen en kruisingen. Er kan modder op je pad komen, los zand en asfalt. Soms ga je snel, soms tergend langzaam.

En zelfs als je van je padje afgaat, kan je de weg weer terugvinden, zo belooft Brigitte. Dat geeft moed.

Die kracht in mij kan ik goed gebruiken. Want ook voor de volgende dag is er weer veel regen voorspeld. Misschien gaat het wel donderen, hoop ik bijna. Want ik ben Iris, de godin van de regenboog, de rode draak met de energie van onweer!

Kijk maar uit dat ik je niet van je pad blaas.

Boom Shakalaka!

4 reacties op ‘Coaching op het levenspad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s