De wandel-afritsbroek. Imagokiller of Gouden greep?

        

Ik hoor het haar nog zeggen. “Nee Raach, dat kan echt niet! Vreselijk! Ik ga echt niet naast je lopen hoor…..” Ik had besloten om een wandelbroek te kopen.

Niet zomaar een wandelbroek, maar een afrits-exemplaar, zodat je meteen een korte broek hebt. Twee vliegen in een klap. Ik hou daarvan.

Dat geeft me het gevoel dat ik bespaard heb èn niet hoef te kiezen, weer twee vliegen dus.

En ook al zei Iris dat ze niet naast me zou lopen, ze deed het toch. Gewoon omdat ik zo blij was met mijn vier vliegen. Natuurlijk heb ik de ritsen meteen gebruikt bij de eerste wandeling en dat viel niet tegen!

Wat wel tegenviel, was het me ontdoen van de pijpen. Dat is ook wel te zien op de foto’s die Iris zo leuk heeft gemaakt.

Dat is echt een talent van haar, om altijd klaar te staan met een camera op de meest gracieuze momenten.

Iris heeft trouwens echt fototalent zoals je vast op alle prachtige foto’s op de site hebt gezien. Ze is fotograaf en maakt prachtige portretten. Ze schreef een stukje over foto’s maken in het ‘wild’ en wat daar allemaal bij komt kijken.

Ik zal goed opletten, misschien dat ik dan ook een bijdrage kan leveren aan het beeldmateriaal.

Imagokiller

En dan nu, het antwoord op de vraag in de titel? Is de wandel-afritsbroek een imagokiller? Daar moet ik volmondig ja op zeggen! Het is natuurlijk hopeloos. Onvrouwelijk en lekker unisex. Je kunt hem delen met je man.

Hij past in de ANWB-stelletjes-gids.

De korte broek is gewoon niet echt een lekker model. Wat doe je met de pijpen als je ze afgeritst hebt? En bovenal, hoe krijg je ze er weer aan?

Uit ervaring weet ik dat dit onmogelijk is, zonder je schoen af te vegen aan je broekspijp. Geen probleem bij lekker weer, maar als je een tijdje in de modder hebt gelopen toch iets minder.

Gouden greep

Toch kan ik ook voor het tegendeel enthousiast ja zeggen! Ik vind een afritsbroek een gouden greep. Als je een paar dagen gaat wandelen wil je zo weinig mogelijk meenemen, anders til je je een breuk.

Dit is de oplossing voor de keuze: neem ik een korte- of een lange broek mee?

En als je gewoon een klein stukje gaat lopen en het is twijfelachtig weer dan zit je ook goed. De lange broek is niet lelijk. Als je tenminste een zwarte neemt.

Met een khaki exemplaar kom je natuurlijk niet weg. Hij is van sneldrogend spul gemaakt waardoor je na een regenbui snel weer opdroogt.

Daarbij, ik ben nu eenmaal een twijfelaar en het idee dat ik op elk moment kan kiezen wat ik wil en daar ook weer op terug kan komen, vind ik heel fijn.

2 reacties op ‘De wandel-afritsbroek. Imagokiller of Gouden greep?

  1. Ik heb de oplossing voor de pijpen….. Gewoon niet uit doen! Laat ze op je enkels hangen, geen gedoe met je schoenen of viezigheid en je hebt ze ook weer snel aan.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s